Mina senaste ridpass

Onsdag - hoppträning på Molly

Jag skrev ju aldrig vad vi gjorde på hoppträningen, men vi hoppade i allafall en fyrkombination med två galoppsprång mellan hindrerna, och sedan vände vi tillbaka och hoppade ett räcke på en volt. Det gick suuuuperbra med Molly, och nu har jag även hittat lite mer knappar i markarbetet. Jag har inte hittat rätt än dock, men det tar sig nog snart tror jag. Mysig häst!

Torsdag (ridpass nr 1) - markarbete på Lady


Övningen på foto och i ritning

Igår blev det lite markarbete för omväxlings skull (det borde jag göra oftare, för det är supernyttigt och dessutom jätteroligt), och det gick sjukt bra. Jag gjorde övningen som ni ser ovan, och mina förväntningar var låga eftersom jag inte trodde att det skulle gå att sakta av till trav efter att ha skuttat över det lilla räcket, men det gick faktiskt riktigt bra. Första gången var hon lite för het dock, men de andra gångerna funkade det bra. Jag varierade mellan att galoppera över bommen, och att hoppa krysset (ibland tog jag krysset i trav också). När jag hade hoppat krysset svängde jag till höger (om man tänker att man är i pilarnas riktning), och så red jag igenom linjen åt andra håller.

Det var en riktigt rolig övning, så den rekommenderar jag verkligen. Här fick man även bekräftat om man hade hästen mellan hand och skänkel, eftersom den ibland skulle snabbt fatta galopp, och även snabbt bryta av till trav. Så ja, riktigt nyttig övning.

Torsdag (ridpass nr 2) - uteritt på Nico
Under kvällen när jag jobbade så undrade en ridlärare om jag ville rida en ny lektionsponny, och det ville jag ju såklart. En storhästgrupp skulle ut och rida, så då följde jag med dem. Nico var gaaaalet pigg (jag trodde jag skulle flyga av vid flera tillfällen (vilket jag dock inte gjorde)), och han gillade verkligen inte att gå långt bak i ledet. Därför fick jag rida förbi några hästar, och då lugnade han ner sig lite. Vi travade en hel del, skrittade lite, men galopperade inget. Jag kan tänka mig att han är otroligt mysig att rida på ridbana eftersom han gick riktigt fint när han slappnade av lite, men däremot vet jag inte riktigt om han passar så bra som ridskoleponny. Jag tror att han kan vara lite för känslig, men det får nog tiden utvisa. Han kanske lugnar ner sig ett tag, vilket jag hoppas, för han var jätterolig att rida.

Jag tror att han är en liten D-ponny (dock en ganska robost sådan), men det är en vild gissning, för jag vet inte hur hög han är.

Idag
Idag skulle jag egentligen ha ridit Lady igen, men jag mådde piss efter jobbet, så jag kände att det var bäst att vila istället. Jag måste (!) vila foten, och sen är jag ju förkyld, så ja, vila var nog bäst. Dock är lite smått ridsugen nu, så jag kanske borde ha ridit ändå. Haha, jaja nu är det för sent.

Nu
Ska jag fortsätta med fredagsmys. Det är Mollie (min kanin), jag och massa godis. Låter väl trevligt?!
Ha en bra kväll allesammans.
E

Postat av: Rosanna Zimdahl

sv haha varför är de det? :D

2011-05-14 @ 17:28:34
URL: http://hastdiggaren.blogg.se/
Postat av: Rosanna Zimdahl

sv oooj, aaj!

2011-05-14 @ 20:56:37
URL: http://hastdiggaren.blogg.se/
Postat av: toves träningsblogg

(: hey..

min helg har bara varit bra..

händer idag då?

2011-05-16 @ 12:33:54
URL: http://tovestraningsblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback