Dagens tre ridpass


Ridskolans nya häst Ares, Emelie och Zoey.


Amanda

Idag har det blivit tre ridpass för min del. Först red jag Nike på hoppbanan, och det gick sådär. Jag har inte ridit henne på jättelänge, så hon var lite klurig, men i slutet hittade jag henne lite mer. Jag insåg att hon inte riktigt orkade bära upp sig i traven när hon skulle gå i en kort form, men om hon fick sträcka ut sig lite mer så gick hon fint. Det är lite kul att luska ut hästar fungerar faktiskt. Tycker ni inte?!

Sedan blev det en uteritt på Amanda. Det var jag, Emelie (en annan praktiktant), och Annika (en av ridlärarna) som tog en tur, och det var jättemysigt. Mitt under turen hittade vi en häst som sprang lös längs vägen, så den fick vi fånga i och leda hem den, men sedan kunde vi fortsätta uteritten. Amanda var jättepigg och taggade till ordentligt under galoppen, men det är inte så konstigt, för lektionshästarna kommer ju inte ut så mycket.

När jag hade jobbat klart bytte jag strö i Ladys box, från halm till torv, eftersom det är så svårt att få tag i halm där vi bor.

Efter det blev det ett dressyrpass på damen också. Jag använde halsförlängaren, och i början gick hon superfint, i mitten blev hon väldigt grinig och var jättesur på mig, och i slutet gick hon jättefint igen. Jag red inte så länge, för jag ville spara lite energi för morgondagen då det är klubbhoppning. Jag ska ju som sagt hoppa 60cm, och det ska bli jättekul. Jag satsar på en felfri runda, och jag tror att vi kommer lyckas. Jag återkommer om resultatet imorgon.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, för jag är helt slut. Dessutom ska jag upp tidigt imorgon, för det är banbyggning kl 8, och innan den ska jag hinna mocka och borsta igenom Lady. Det blir till att gå upp med tuppen, med andra ord.
E

Postat av: Erica

ÅÅh min lilla Amanda, har du fler bilder på henne ? Ägde henne innan ridskolan köpte henne :)

2011-11-29 @ 20:01:32
URL: http://gkriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback