Dagens första ridpass - dressyr på Lady


Lady och jag under ett annat toppenpass i mars 2012

Lady var otroligt rolig att rida idag faktiskt. I början var hon dock jobbig som fan, men tror det var på grund av en blandning av överskottsenergi och stel kropp. Började med mycket skritt där jag flyttade ut rumpan mycket i hörnen. Ställde henne även mycket inåt och formade henne runt innersidan, och det gick jättebra.

I traven fick jag jobba henne i ett ganska friskt tempo i början (det brukar vara lättare att få henne avslappnad då om hon är energisk) med en del tempoväxlingar, samtidigt som jag jobbade vidare med att forma henne runt innersidan. Hon var lite stretig i munnen där i början, men efter ett tag började hon slappna av mer och mer. Gick då vidare och flyttade ut rumpan i hörnen, och då blev hon  väldigt lösgjord och fin. Fortsatte med lite enkla skänkelvikningar, och sedan gick jag över till galoppen.

Där låg fokuset på galoppfattningarna, och det gick jättebra! Hon tog dem klockrent från skritt, nästan från början, så det var kul. När jag hade jobbat med fattningarna ett tag så ställde jag mig upp i lätt sist och jobbade med formen i några varv. Hon var lite joxig i början, men sedan slappnade hon av och jobbade mer med ryggen. Hade önskat att hon kunde ha samlat sig lite till så att hon fick in bakbenen mer under sig, men jag antar att hon var trött efter alla galoppfattningar.

Efter en liten paus jobbade jag henne sedan i traven igen, och då ställde jag mer krav än jag brukar. Fokuset låg att hon verkligen skulle vara mellan hand och skänkel, och att jag skulle hela tiden veta var jag hade henne. Gjorde därför många små volter, för att jag skulle känna att jag hade koll på henne. I vanliga fall brukar hon flyta ut lite i volterna, men idag gick hon precis där jag ville. I vänstervarvet fick jag dock börja med lite större volter, för där var hon lite svårare att forma runt innerskänkeln. Men efter ett tag kunde jag göra små volter där också.


Sedan avslutade jag med lättridning (red utan stigbyglar nästan hela passet) och större volter. Hon fick även komma ner lite mer i formen och sträcka ut sig lite mer, och då kände jag verkligen hur lösgjord hon var. Hon var jääättefin verkligen, så det var askul. Dock var hon ganska trött där i slutet, så jag fick använda benen lite mer än vanligt. Men hon var jättefin i slutet också, så det var verkligen ett toppenpass.

Efter passet var hon lite svettig under sadeln, så hon fick allt jobba idag - nice! Hoppas inte hon är alltför trött inför morgondagens träningstävling bara, men det är hon nog inte. Hon brukar alltid tagga till lite extra på dem, så det är nog bara bra om hon inte är överenergisk.

Haha, men gud vad mycket jag skrev om detta ridpasset, haha, men så är det ibland. Undrar hur många som egentligen läser igenom allt, haha..
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback