Dagens ridpass - hoppträning


Lady har blivit så himla rolig att hoppa. Positiv och glad hela tiden, vilket är en stor förändring om man kollar bak ett år då hon knappt hoppade 50cm. Lady var faktiskt den enda hästen som inte vägrade idag, haha, och det är ju ascoolt.

Men, för att gå vidare till själva övningarna. Började med att rida lite travbommar och sedan hoppa sockerbitshindret. Gick rätt okej, hon var pigg och glad. Därefter hoppade vi bara linjen några gånger, och det gick ganska bra det med. Första gången blev det aningen tajt mellan hinder tre och fyra, så nästa gång skulle jag ta lite mer i henne. Tog dock för mycket, för hon var visst lydigare än jag trodde, haha. Men hon gick iallafall på tre ändå, men var lite spänd över sista hindret. Gången efter det satt det perfekt, så det var skönt iallafall.

Därefter fick vi hoppa allt i en bana (se ovan), och det gick riktigt jävla bra alltså. Hon hoppade så himla fint, speciellt på hinder nr 4 - helt sjukt fint språng. Synd att jag inte har det på film.. Resten av banan gick också jättefint, så det var värsta kul.

Sedan skulle vi rida om banan igen, fast utan serien (så att det bara blev oxer, sockerbit, oxer), och då slarvade jag faktiskt lite. Blev aningen för passiv, vilket gjorde att trycket i hennes galopp försvann lite. Fick hoppa om sista oxern, och då gick det mycket bättre igen. Skönt!

Jag är väldigt nöjd över dagens hoppträning iallafall, Lady skötte sig jättebra, och jag med faktiskt, haha. Så nu på lördag blir det 70cm + 80cm på träningstävlingen. Taggad till tusen, ska bli jätteskoj! Hihi!
E

Postat av: FIA

Avis på dig som ska hoppa på lördag! Jag och Brutus får vänta ett litet tag till. Jag kommer förmodligen och kollar in tävlingen iallafall, och kanske fotar? ;-)



// FIA

www.teamequipe.blogg.se

2012-04-26 @ 13:06:47
URL: http://teamequipe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback