Dagens ridpass - hoppträning

 

Guuuud vad nöjd jag är över dagens hoppträning! Det är ett sånt pass jag skulle vilja ha filmat, men som vanligt blir det ingen film, haha. Ska försöka fjäska till mig någon filmare nästa gång.

 

Iallafall, vi började hoppa hinder nr två i den blåa linjen några gånger i båda varven. Tanken var att vi skulle rida en ganska snäv sväng, men ändå hålla en bra galopp. Första gången tyckte hon den var lite läskig (i och med att det två två plankor), men efter det hoppade hon jättebra. Fick henne inte att landa i höger galopp efter dock, men jag är nöjd ändå. Efter det hoppade vi linjen några gånger var, och det gick superbra faktiskt. Fick tänka på att ha henne ganska samlad in, för annars blev det för kort. Vid framhoppningen låg hindrena på ca 70cm.

 

Sedan var det dags att hoppa hela blåa linjen, 70-80cm höga hinder. Hon var positiv och hoppade allt utan problem (fick gå på henne lite på planka nr två dock), men jag glömde att lätta efter i handen emellanåt, och då blev det att hon hängde sig lite i handen istället för att bära sig själv. Men det tänkte jag på andra rundan, och då gick det mycket bättre.

 

Andra rundan frågade min tränare om vi skulle höja något hinder också, och det ville jag. Dock höjde hon nästan alla hinder, så vissa hinder blev 90cm höga. Kan erkänna att jag var lite nervös eftersom Lady aldrig hoppat den höjden med ryttare förr.. Men jag red på som att det var samma höjd som innan, och det gick skiiiiitbra! Hon hoppade riiiktigt fint faktiskt, och vissa språng kändes verkligen perfekt. Fick hoppa om serien dock, för där var Lady och jag lite oense med avståndet till första hindret, men andra gången gick det mycket bättre. Åh, jag är så glad!

 

Därefter hoppade vi den röda linjen, och innan jag hoppade låg första hindet på typ 80cm, men snabbt som tusan höjde tränaren hindret till 90cm, utan att jag hann reagera, haha. Men det gick kalasbra det också, så jag är verkligen otroligt nöjd med dagens träning. Det är utan tvekan den bästa hoppträningen som Lady och jag har ridit tillsammans, så det är superkul verkligen.

 

Nästa hoppträning på Lady är om två veckor, men redan på fredag ska jag hoppträna på lektionshäst igen. Ska bli superkul! Men nu ska jag sova, för jag ska jobba imorgon (börjar i och för sig inte förrän kl 11, men ändå). Godnatt på er!

E


Postat av: Emelie

Åh vad kul!!! :D Vilken enorm utveckling ni har gjort tillsammans!

2012-04-11 @ 23:59:35
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: FIA

Vad skoj med hoppträning!! Är det Johanna du hoppar för? :-)



// FIA

www.fiaalbertsson.tk

2012-04-12 @ 12:05:07
URL: http://www.fiaalbertsson.tk
Postat av: FIA

Ja det vore kul! När jag flyttade Brutus till Brättehaga efter att jag varit borta från "brätte området" i typ 5 år så tänkte jag att jag skulle ta en av de gamla stigar jag red med ridskolan.. Totalt omöjligt, skogen ser verkligen inte ut som den gjorde då! ;-D



// FIA

www.fiaalbertsson.tk

2012-04-12 @ 19:18:45
URL: http://www.fiaalbertsson.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback