Dagens två ridpass - dressyr



Lady var sjukt stretig idag faktiskt, vilket var otroligt störande, haha. Hon försökte rycka tyglarna ur handen en del i traven i början, och det är ju asstörande. Men efter lite jobb och lösgörande övningar så släppte det. Hon blev riktigt trevlig faktiskt, och jobbade bra med ryggen. Dock fick jag hela tiden tänka på att aktivera bakkärran på henne, för ibland slarvar hon med bakbenen har jag märkt, och då får man ju inte samma resultat. Jag vill ju ha in bakbenen under henne, så det jobbade jag mycket med i traven. Gjorde mycket skänkelvikningar och sådant, för att hon skulle aktiveras i bakkärran och lossa mer i sidorna, och det hjälpte. Hon blev riktigt fin, så det var kul.

Sedan gick jag vidare med galoppen, och den där galoppen alltså.. Den kan reta gallfeber på mig, haha. Står jag i lätt sits och jobbar henne i galoppen så söker hon sig neråt jättesnabbt, men sitter man ner i sadeln så får man banne mig jobba alltså.

I början slarvade jag en del med galoppfattningarna (slarvade med att inte ha henne ordentligt på tygeln in i fattningen), och då blir ju hela galoppen av sämre kvalité. Så då skärpte jag till mig och gick verkligen in för fattningarna. De var väl inte klockrena, men det var mycket lättare att få henne följsam. Så jag jobbade med det ett tag, och hon blev riktigt fin faktiskt. Dock blev hon trött ganska snabbt, så hon orkade inte riktigt hålla ihop sig i slutet, men det kommer nog med slutet.

Nu ska jag inte ha Damen förrän på söndag, och då ska jag löshoppa henne. Ska bli riktigt kul faktiskt!
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback