Dagens första ridpass - dressyr på Lady

Efter dagens ridpass

 

Brrr, jag fryser ihjäl känns det som. Det är riktigt kallt idag, men det gör inte så mycket, för vädret är underbart. Jag var i stallet redan vid 8 imorse, och då blev det lite dressyr på Lady. Jag hade lagt ut tre bommar också, men precis när jag skulle börja rida med dem blev ridhuset upptaget, för då skulle det vara lektion där. Jag hade visst missat att kolla klockan, haha. Så då bytte jag ridhus och fortsatte rida där en stund.

 

Lady var väääldigt pigg idag, så passet blev inte riktigt som planerat. Jag hade tänkt att ta ett ganska lugnt pass, men eftersom hon var så pigg så fick jag galoppera en del. Jag la även in massa övergångar för att få henne uppmärksam, men de gick inte så bra, för hon var så ivrig och ville bara springa.

 

I slutet (efter massa sparkar hit och dit, och massa försök till att få henne lite lugnare) blev jag lite smått frustrerad, så då krävde jag mycket mer av henne. Jag tog upp och kortade henne i formen (var hon lång och låg så fjantade hon sig bara) och försökte få henne att vila på varje steg, och då gick det faktiskt mycket bättre. Hon blev superfin och stadig i formen, så då red jag så en stund, och sedan avslutade jag.

 

Det är ju inte konstigt att hon har så mycket energi, men det är ju kul om man kan jobba henne lite iallafall, haha. Det är dock väldigt positivt att hon är sitt vanliga jag igen. Kotan är precis som vanligt, och det är hur skönt som helst.

E



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback