Dagens ridpass - dressyr

Lady idag, hon passade självklart på att rulla sig när jag släppte henne

 

Idag släppte jag Lady innan ridpasset, och det var nog bra för hon var ganska pigg. Hon brallade inte så jättemycket, men hon sprang omkring en del, så hon tyckte nog det var skönt att sträcka på sig lite.

 

Sjävla ridpasset (dressyr) är jag nöjd med, dock hade vi våra dispyter... Jag började iallafall med att skritta fram (som vanligt) i ca 10 minuter, och därefter jobbade jag henne i skritt i ungefär 15 minuter. Där var hon ganska trevlig från början, och ju mer jag jobbade henne, ju stadigare blev hon i formen.


Därefter gjorde jag övergångar från skritt-trav-skritt-trav, vilket gick ganska dåligt. Hon var spänd, behöll inte formen i övergången, och ville inte gå där jag ville. Man måste vara snabb som satan för att fånga i rumpan (speciellt i vänster varv där hon gärna försvinner inåt - först med rumpan, och sedan med resten av kroppen), för annars får man jobba som sjutton för att få tillbaka henne på spåret. När jag hade bråkat med henne några gånger behövdes det inte lika mycket övertalning, så det var skönt.

 

Därefter red jag på spåret, gjorde lite volter, bröt av till skritt, gjorde halt, trav, volt tillbaka, skritt, halt, rygga, och så vidare - enbart för att få henne uppmärksam på mig (hon såg ett spöke vid ena ingången till ridhuset, så om jag inte höll henne fokuserad var hon jättestissig). Det gick jättebra faktiskt, och efter ett tag behöll hon även en stadig form - underbart! Jag la även in lite galopp, men där var hon ganska springing, så det blev inte så harmoniskt.

 

Hon stegrade sig förövrigt idag igen, men jag tror att hon klagar lite när jag sätter krav på henne. Men det är ju inte så konstigt, för hon blir ju trött ganska fort, och då är det klart att hon tycker det är jobbigt. Idag blev hon även ganska svettig, så det var nog ett nyttigt pass för damen. Imorgon blir det hoppträning, och det ska bli skoj. Innan det ska jag även vara med på en dressyrlektion på lektionshäst, så det blir två ridpass på raken, men det är bara nyttigt.
E



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback