Dagens ridpass - dressyr

Idag i hagen
 
Idag fick jag äntligen rida lilla Lady igen. Hon känns som en liten ponny, till skillnad från Ghaston som känns som en bjässe, haha. Jag red iallafall ut en liten tur som framskrittning, och sedan red jag i det stora ridhuset. Hon var väääldigt stretig i början, men hon hade stått i tre dagar och är fortfarande under igångsättning, så det förklarar ju saken..
 
Jag fick iallafall jobba mycket med basic i början, mycket att hon skulle vänta och lyssna, vilket gick jättebra efter ett tag. Då jobbade jag vidare med trav och lösgörheten (skänkelvikning, övergångar, tempoväxlingar, volter, öppna och så vidare), och där var hon hyfsat trevlig från början, men jag fick jobba ihop henne lite så att hon verkligen satte in bakdelen under sig. I slutet gick hon jättefint, så då gick jag över till galoppen.
 
Jag galopperade bara några varv i vardera galopp och försökte få henne eftergiven, och det gick riktigt bra faktiskt. I högergaloppen blev hon eftergiven nästan med detsamma, så det var härligt. I vänster tog det lite längre tid, men sedan blev hon ganska mjuk och följsam där med. Sedan avslutade jag passet med en liten avskrittning ute på grusvägen.
 
Imorgon har Tina henne, så får väl se om hon rids något. Sedan har jag henne på torsdag och fredag igen, och då får vi väl se vad vi hittar på.
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback