Vit chokladpannacotta med vaniljsmak, toppad med hallonkaramell
Vit chokladpannacotta med vaniljsmak:
8 portioner
1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 msk socker
Hallonkaramell
8 portioner
500g frysta hallon (halvtinade)
1 dl socker
2 msk vattenGör pannacottan såhär:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Börja smält chokladen i vattenbad eller i chokladsmältare, och låt det smälta under tiden du värmen gräddblandningen. Skär en skåra längs med vaniljstången, värm mjölk, grädde, socker och lägg i vaniljstången. Koka till strax under kokpunkten.
Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i gräddblandningen. Blanda i chokladen och rör om tills allt har smält samman. Häll upp i fina portionsglas, och låt stelna i minst 4 timmar. Servera med grädde och bär, eller med hallonkaramell.

Gör hallonkaramellen såhär:
Häll sockret i en kastrull och ställ på spisen. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, häller du i de halvtinade hallonen, samt vattnet. Koka försiktigt så att sockret löser sig, och rör om tills allt har smält samman. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
Toppa pannacottan med hallonkaramellen och eventuellt ett par hallon. Servera!
E
Trackback