Dagens ridpass - dressyr

Lady och jag idag

 

Egentligen hade jag tänkt åka ut till stallet innan utsläppet så att jag fick en ren och fin häst, men jag var alldeles för trött, och vaknade inte förrän strax innan nio, haha. Så jag var i stallet vid halv elva istället och mockade och sånt, och så fick hon äta sitt lunchhö i boxen, medan jag borstade henne.

 

Lady var lite annorlunda idag. Hon hade nog en del träningsvärk, för hon var stel, och klagade en del. Jag hade ju planerat att rida ett ganska krävande pass, men det kunde jag ju inte göra när hon var såpass stel. Så jag red runt ett bra tag i trav och jobba med lösgörheten. Flyttade ut rumpan i hörnen, flyttade ut för innerskänkeln, bytte varv ofta, tempoväxlingar, och så vidare. När hon var fin i den gångarten började jag träna lite galoppfattningar.

 

Egentligen hade jag tänkt träna att hålla kvar stödet in i fattningen, så att hon kan jobba in sig i rätt form redan från början, men i och med att hon tycker det är väääldigt jobbigt så tränade jag bara galoppfattning i sig. Innan fattningen skulle hon gå på tyglen, men så fort hon fattade galopp lät jag henne faktiskt bara galoppera på lite med mindre stöd på tygeln. Det gjorde jag några gånger, och sedan travade jag av. Red väl i en timme ungefär, kanske lite mindre.

 

Jag är faktiskt ganska nöjd med dagens pass, i och med att hon var såpass trött i kroppen. Och jag förstår att hon protesterade lite, för det hade nog jag också gjort, haha.

E



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback