Dagens ridpass - hoppträning



Sämsta hoppträningen på länge! Gick kasst verkligen, haha. Inga avstånd stämde, vi fick inget flyt, och Lady kändes inte alls taggad. Usch! Har ritat upp banskissen som vanligt, hoppas ni förstår hur jag menar. De röda linjerna är framhoppningen och de röda siffrorna är alltså framhoppningens hinderhöjd. Den blå linjen är banan vi hoppade i slutet, och de blåa siffrorna är banans hinderhöjd.

Vi började med röd linje nr 1, självklart lite lägre höjd i början. Det gick kaaasst! Hittade inga avstånd alls, men Lady hoppade ändå. Dessutom landade hon i fel galopp heela tiden, så då blev det ännu svårare att hitta rytmen. Hoppade den typ 4 gånger var innan vi gick vidare med röd linje nr 2. Gick fint in på hinder nr ett, men jag blev inte färdig innan hinder nr två, så där såg det ut som pannkaka. Hoppade den två gånger, och blev samma sak båda gångerna.

Därefter hoppade vi banan, blå linje, och jag hoppade två gånger. Första gången, kaos. Haha, inget stämde. Eller jo, första linjen gick fint, men därefter gick det sämre alltså. Ingen rolig runda. Red igen, och då gick det mycket bättre. Hittade avstånd, Lady var med, och allt satt perfekt. Skönt att sluta med en sån runda, så att iallafall något fungerade.

Anledningarna till dagens kassa hoppträning tror vi bland annat beror på att Lady var lite smått olydig. Hon tog liksom inte förhållningarna ordentligt, utan hon ignorerade mig bara där uppe på ryggen. Det var inte så att hon bara brassade på, men det kändes som att hon inte hade någon respekt för mig. Kan bero på att jag inte dressyrat henne på länge, och jag vet inte om Tina har gjort det under tiden jag var borta heller. Då blir det lätt lite slarv med lydnaden, så på fredag blir det allt ett dressyrpass på Lady.

En annan anledning var att jag tappade fokus. Jag red nämligen med mina stövlar som jag köpte i höstas, och det var ju lite skillnad mot ridbootsen. Jag har en förmåga att inte trampa ner ordentligt i den högra stigbygeln, och då tappar jag lätt stigbygeln om jag inte passar mig. Bootsen tar ju upp större yta i själva stigbygeln, så då tappar jag den inte lika lätt när jag rider i dem. Detta gjorde iallafall att jag tappade fokus, satt och tänkte på att trampa ner hälen massor, och då blev det att jag tänkte på helt fel saker. Istället för att rida fram och ge henne plats så satt jag och plockade för mycket i lilla Lady, och då får man ju inget flyt. Men när jag väl fokuserade, så gick det ju mycket bättre.

Men men, ibland får man väl ha lite sämre hoppträningar. Nu har vi bara en träning kvar innan sommaren, och sedan kör vi igång i höst igen. Blir käckt! Ska se till att hoppa en del på egen hand i tills allt sätter igång igen, mycket små hinder och lydnad tror jag blir fint.
E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback